Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

                                 Búzavirág Tagóvoda

Óvodánk a Kaposvári Petőfi Sándor Központi Óvoda Búzavirág Tagóvoda a város szélén, a Búzavirág Lakótelep közepén helyezkedik el, gyönyörű, ápolt, gondozott környezetben. Az 5 csoporttal működő óvoda üde, zöldövezeti színfolt környezetbarát feltételeivel. A csoportszobák igényes berendezései, eszközei, játékai, mind a színvonalas szakmai munkát szolgálják. Környezetünket, a csoportok légkörét úgy alakítjuk, hogy az óvodánkba járó gyermekeket-biztonságot sugárzó, nyugodt, derűs, szeretetteljes légkör vegye körül, melyben figyelembe vesszük egyéni szükségleteiket, adottságaikat, képességeiket, és ennek ismeretében valósítjuk meg fejlesztő munkánkat. Óvodai nevelésünk célja a 2,5-7 éves korú gyermekek sokoldalú, harmonikus személyiségfejlesztés, az egyéni képességfejlesztés, a tehetségek gondozása, és az iskolai életmódra való alkalmasság megalapozása.
A lakótelepi közeg hiányosságaiból fakadóan feladatunknak érezzük a külső világ tevékeny megismertetését, így a környezettudatos szemlélet megalapozása hangsúlyos feladat óvodánkban.  Hisszük, hogy a természet részeként, azzal harmóniában élve tudunk teljes életet élni. Az óvodás gyermek természetes módon vonzódik környezetéhez, ezt az állapotot tudatosan használjuk ki a Környezettudatos szemléletre nevelés során. A tevékenységek végzése közben megtanítjuk a természetet látni, megfigyelni, felfedezni. Megértetjük a gyermekekkel, hogy a természet gondozása, tisztán tartása, gondozottabbá, egészségesebbé teszi azokat is, akik benne élnek.
Folyamatos megfigyeléseket, kísérleteket, kisállat gondozást végzünk a csoportszobában, az udvaron. Az évszakoknak megfelelő munkával alakítjuk a gyermekek külső világ iránti óvó-védő magatartását, a környezet és természetvédelmet. Mindezt a Környezettudatos Szemléletet Alapozó Pedagógiai Programmal segítjük elő.

Az óvoda elismerései:

Tiszta Virágos Ház cím

2002.

Óvodánk és környezete virágosításáért emlékplakett

2003.

Zöld Óvoda cím

2008.

Madárbarát óvoda, és Virágos Kaposvárért cím

2009.

Regisztrált tehetségpont

2011.

Örökös Zöld Óvoda

2017.
Örökös Zöld Óvoda

Zöld Bázisintézmény

2017.

Akkreditált Kiváló Tehetségpont

2021.