Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

                   Kaposvári Petőfi Sándor Központi Óvoda

Óvodánk Kaposvár város legnagyobb lakótelepének centrumában, 1974-ben létesült. Az épület két egyemeletes épületszárnyát egy folyosó köti össze, ahol a kilenc kör alakú ablak természetes fényével lehetőséget ad a zöld ,,növénykert" kialakítására, az év ,,zöld napjaihoz" és az óvoda rendezvényeihez kapcsolódó kiállítások megrendezésére.
Nyolc déli fekvésű, világos, nagy méretű (55 m2 ), galériás csoportszoba és azokhoz kapcsolódó négy tornaszoba lehetőséget ad a gyermekeknek az egyidőben történő több színteres, sokoldalú, komplex tevékenységre: játék - mozgás - környezet tevékeny megismerése területén.
Az épületet nagy méretű udvar veszi körül mely füves és betonos részből áll. A környezetbarát fajátékok, műfüves ovi-foci pályánk gazdag játék - és mozgáslehetőséget biztosítanak. KRESZ-pályánk lehetővé teszi a közlekedésre nevelés gyakorlati megvalósítását.
Gyermekeink közvetlen környezetünkből az, ,,észak-nyugati városrész" többségében 4-10 emeletes beton házaiból érkeznek. Mozgásterük a szűk lakótelepi lakásokra, illetve beton játszóterekre korlátozódik. A kétkeresős családmodell, az alacsony jövedelmű, a munkanélküli családok mellett alacsony számban jelen van egy magasabb életszínvonalat biztosító családi miliő is. Az elmúlt 5 évben emelkedett a szociálisan hátrányos helyzetű és a speciális foglalkozást - különleges gondozást - igénylő gyermekek száma. Lakókörzetünkben és az azon kívül élő szülők szívesen hozzák gyermekeiket intézményünkbe.
Élnek azzal a lehetőséggel, hogy beíratáskor - előzetes tájékoztatást követően - választhatnak óvónőt, pedagógiai módszert, amely szerint neveltetni kívánják gyermekeiket. Fontosnak tartják, hogy az óvoda értékközvetítő szerepéről, gyermekük fejlődéséről folyamatosan, őszinte információt kapjanak, hogy a családi nevelést ezekkel összhangba hozhassák. Igénylik, hogy gyermekeik személyre szóló fejlesztésben részesüljenek, biztosított legyen a játék és mozgás által történő ismeretek elsajátítása, az egyetemes értékek közvetítése, az óvodáskor végére gyermekeik rendelkezzenek azokkal a készségekkel, képességekkel, amelyek a biztonságos iskolakezdést lehetővé teszik. Mindezt „ Mozgással az egészségért” mozgásfejlesztő módszerünk sajátos tevékenységeivel biztosítjuk számukra.

Óvoda "címei":

Magyar Gerincgyógyászati Társaság tagja

1998

Tiszta Virágos Kaposvár Intézménye

2000

Családbarát munkahely

2000

Csont és ízület évtized testnevelői díj

2001

Minőségirányítási program kidolgozását segítő felkészítő intézmény

2002

Partnerközpontú nevelési intézmény

2003

Egészségesebb Óvodák Nemzeti Hálózatának tagja

2003

Tehetségpont: Óvodai mozgásfejlesztő program

2011

Oktatási Hivatal Bázisintézménye

2016

Intézményi minősített-kiváló akkreditált jógyakorlat: Ovifoci

2017

Intézményi minősített-kiváló akkreditált Bevált jógyakorlat: Mozgáskotta

2017

Kiváló Akkreditált Tehetségpont: Mesemanó, Zenevarázs, Pöttöm torna, Ovi foci

2018

Kaposvári Egyetem Partnerintézménye

2019

Oktatási Hivatal Bázis Intézménye

2020
Bemutatkozik a Petőfi Óvoda