Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

                                                                                    Méhecske csoport

Pápa Anikó

Pápa Anikó

óvodapedagógus
Zókáné Nyul Rita

Zókáné Nyul Rita

óvodapedagógus
Várgáné Csóri Gabriella

Várgáné Csóri Gabriella

dajka néni

Csoportunk bemutatkozása: 

Mi vagyunk a méhecskék,
aranyosak és kicsikék.
Az egész éppen csak egy perc,
 mialatt minket megismersz.

Fő szempontunk, hogy a gyermekek egy olyan közösségbe léphessenek be nap, mint, nap, ahol szeretet, bizalom, derű és vidámság fogadja őket. Így tudatosan és személyiségünkből adódóan is nagy hangsúlyt fektetünk a komfortos, jó pszichés klíma kialakítására. Kötelességünknek tekintjük, hogy megtaláljuk a gyermekhez azt az utat, ami hozzá a legközelebb áll, ami az ő szívének a legkedvesebb. Pedagógiai nézőpontból pedig, ami az ő komplex személyiségfejlődését a leginkább szolgálja.
Az elfogadás számunkra rendkívül fontos. Csoportunkban minden gyermek más- és más tündöklő kis színfolt.
Hisszük, hogy ebben az életkorban a legformálhatóbbak, a legfogékonyabbak az őket érő ingerekre.
Pedagógusként a mi feladatunk az, hogy mindenki a legmagasabb szintet érje el a saját képességéhez képest. De ami ennél is fontosabb, hogy mindeközben önfeledt játék részesei lehessenek, ami számukra örömforrást jelent. Ezért a mindennapjainkat a játékba ágyazott tanulás hatja át.
Az új ismeretekre játszva a legjobb szert tenni. Időt, alkalmat biztosítunk arra, hogy minél több közvetlen tapasztalatszerzés útján ismerhessék meg ovisaink az őket körülvevő világot. Sokat sétálunk a természetben, különféle programokkal színesítjük a hétköznapokat. A zene hangulatteremtő hatása, akár egy hangszeres játék (gitározás, furulyázás), akár egy dalolás keretén belül nagy szerepet tölt be az életünkben.
Emellett a mesélés különböző formáit alkalmazva gyakran reprodukáljuk egy mese cselekményét.  Legyen az bármilyen tevékenység- mozgás, rajzolás, festés- a cél az, hogy a gyermekek kifejezhessék önmagukat, kreativitásuk szárnyalhasson.
Íme a mi csoportunk, ez a mi kis kaptárunk!